duminică, 4 martie 2012

Cele 10 porunci ale femeii !: Pentru femeile care au uitat să se iubească şi să se respecte


I. Tu eşti femeia vieţii tale şi nu femeia vieţii lui. Trăieşti prin tine, respiri prin tine, ai mişcare prin tine şi nu prin el. Eşti stăpâna ta. Eşti creatoarea viselor şi a gândurilor tale. Eşti o fiinţă umană şi nu o prinţesă care să urmeze protocolul unui rege, nici o păpuşă pentru ca să devii jucăria cuiva. Nu ai nevoie să fii tratată ca o stea de pe cer neatinsă şi singuratică decât dacă alesul te va iubi atât de mult încât să te facă să străluceşti ca şi una dintre ele.

II. Să nu te “închini” în faţa unui bărbat (mai ales idolilor frumoşi din reviste) şi nici să nu faci un altar din el, căci un singur Dumnezeu există perfect şi vrednic de supunere şi acela se află NUMAI în Cer.

III. Este interzis să vorbeşti urât cu/despre tine, să te subapreciezi şi să te autopedepseşti fizic/psihic pentru greşelile din trecut. Căci acestea au fost menite să facă din tine femeia minunată care eşti acum !

IV. Fii mereu loială principiilor tale şi păstrează-ţi calmul şi demnitatea în orice situaţie. Nu ai voie să ţipi, nu ai voie să înjuri, nu ai voie să te dai în spectacol; eventualele crize în privat, te rog ! Aceasta să-ţi fie lege în fiecare zi.

V. Respectă spaţiul de libertate al partenerului tău şi nu-i controla căsuţa vocală, apelurile,sms-urile,e-mail-urile,facebook-ul şi nici nu-i sări cu tigaia în cap la minima suspiciune că acesta ar vorbi cu altcineva la telefon (nu de alta dar poate că vorbeşte cu mama lui), pentru ca zilele în relaţia ta să ţi se lungească !

VI. Să nu ucizi = Să nu te răzbuni pe fostul tău când acesta te lasă sau te înşeală. Nu încerca să-l răneşti şi nici să-i pui piedici în drum. Respectă-i decizia şi mergi mai departe !

VII. Să nu bei până leşini. Nu există ceva mai dezgustător decât o femeie beată criţă ! Să nu mănânci ciocolată până îţi vine rău; Să nu cheltuieşti toţi banii din buzunar; Să nu schimbi bărbaţii ca pe rochii. Ţine cont mereu de limite !

VIII. Să nu furi= Vei câştiga întotdeauna fiecare bănuţ cinstit ! Nu te vei căsători niciodată cu un bărbat din interes ! Căci dacă o vei face cu nimic nu eşti diferită faţă de femeile care se vând la colţ. Oferi sex şi la schimb primeşti lux şi comodităţi. Oh, există totuşi o mică diferenţă: eşti panarama lui cu acte în regulă !

IX. Fii mereu bună şi iubitoare chiar dacă aparent eşti „preşul” tuturor. Nu ai vocaţie de preş ! Ceea ce ei nu ştiu este că însăşi, bunătatea, naivitatea, inocenţa şi puritatea sunt armele cele mai puternice de manipulare ! Nu minţi niciodată o altă femeie ! Nici ţie nu ţi-ar plăcea să fii minţită. Femeile trebuie să ne ajutăm între noi şi nu să ne trădăm !

X. Nu pofti soţul aproapei tale şi nici nu încerca să-l desparţi de ea; nici casa ei şi nimic din ceea ce ea are. Respectă căsătoria, iubirea şi fidelitatea şi considăre-le ca fiind ceva sfânt pentru ca şi tu să ai parte de ele cândva.

Scrie-le pe sufletul tău...
Cu drag,
Marta Barbu- Chirurgia Inimii

Niciun comentariu: