miercuri, 2 noiembrie 2011

Ceva foarte sexy: vulnerabilitatea masculină




Deşi încalţă un număr mare la pantof şi cu uşurinţă ne poartă pe braţele lor robuste, bărbaţii pot deveni în câteva clipe cele mai gingaşe şi plapânde fiinţe. Cum aşa? Sexul forte? Nici vorbă ! Independent de războiul sexelor care s-a creat în societate pentru predominanţă cert este că:  în faţa iubirii toţi îngenunchem !

Emotivitatea masculină se aseamănă cu un cub de gheaţă- „coaja” dură şi rece îi ascunde vulnerabilitatea, revărsându-se moale în faţa căldurii ce emană o mângâiere, un cuvânt de încurajare sau de laudă la adresa lui. Potrivnic imaginii de perfecţiune ce i se asociază cuvântului „sexy”, nu faptul că au o înfăţişare plăcută sau o situaţie materială bună te obligă pur şi simplu să-i adori, ci capacitatea lor de a crea de la nimic rezolvări pentru probleme; forma maestră, aproape eroică, de a-şi ascunde disperarea şi a-şi menţine cumpătul în situaţii dificile chiar şi atunci când iubita/soţia turuie întruna şi se vaită că şi-a rupt o unghie. Aoleu ! Îmi cer scuze pentru lipsa mea de sensibilitate: manichiura este importantă ! Deşi sunt şi eu femeie, hai s-o spun pe cea dreaptă: adesea devenim femei-copile iresponsabile şi incapabile să ne stăpânim emoţiile. Şi nu tocmai puţini bărbaţi cred în felul acesta.  Ai observat atitudinea de isterie a celor mici în magazinele de jucării? Spune-i unei femei că nu-i vei cumpăra geanta preferată ( chiar dacă mai are 10 în garderobă), că nu vei face lucrurile aşa cum îşi doreşte ea şi va fii un vulcan în erupţie de lacrimi ce curg şiroaie, o listă lungă de reproşuri şi ţipete ascuţite ce ar sparge şi un geam. Dintr-o dată eşti cel mai egoist, nepăsător şi răutacios mascul de pe planetă ! Lady, bărbatul există pentru ceva mai mult decât pentru a satisface nevoi mercantile !

Este chiar înduioşător să vezi un „gigant” cum se face mic de statură şi caută cucluş în poala femeii, după o zi obositoare de muncă, apelând la instinctul ei maternal (uneori sufocant- dacă nu mă credeţi întrebaţi pisica care se moţăieşte pe lângă ea cât de bine este îngrijită). Pentru câteva  clipe primeşte răsfăţ cu toate bunătăţurile culinare şi este strâns la piept la fel cum făcea mami când era mic. Din acest motiv femeia se înmoaie în faţa ecuaţiei bărbat + copil în braţe. Dacă atingi unul dintre aceste puncte sensibile în sufletul femeii, fie tristeţea, fericirea, sau cuvântul copil i-ai cucerit inima !

Dincolo de un păr frumos, corp zvelt, ochi ameţitori, îmbrăcămintea ce se mulează uşor ( uneori mai accentuat) pe coapse, ceea ce leagă cu adevărat sufletul bărbatului este inocenţa şi firavitatea femeii. Latura ocrotitoare masculină se activează subit atunci când aceasta renunţă la atitudinea ei autosuficientă şi devine o fiinţă neajutorată care necesită de mâinile lui puternice pentru a desface borcanele din cămară. Probabil acesta este motivul pentru care bărbaţilor le place atât de mult fenomenele de „Superman” şi „ prinţul pe cal alb”:  s-au născut pentru a proteja fiinţele gingaşe. Ştii? nu toţi prinţii au sânge albastru (adică regal). Dă-te puţin neştiutoare, speriată sau aproape de pericol şi el va deveni eroul tău, prinţul tău !Ok, poate nu pe cal alb dar în mod sigur într-o maşină confortabilă, fie aceasta şi un taxi .

Acum, priveşte-ţi omul intrând pe uşă şi spune sincer: există ceva mai sexy decât acel bărbat obosit, cu riduri,cearcăne, câteva fire albe uitate prin păr, inofensiv şi fermecător care cere puţină dragoste de la tine?

© Marta Barbu, "Chirurgia Inimii"

Niciun comentariu: