duminică, 6 noiembrie 2011

Atunci când el pleacă I- Suflet rupt în mii de bucăţele...


Credeai că acela care acum se pierde în îndepărtare va fii mereu alături de tine şi realizezi cu mare durere că nu aveai dreptate. Vrei explicaţii, vrei răspunsuri, de la el, de la Univers, insă tot ce dobândeşti este o linişte sepulcrală. Lucrurile uneori nu se dau aşa cum le-am plănuit. Aşa, şi ce dacă? A da greş este omenesc, toţi greşim şi această mică împiedicare  nu te transformă neaparat într-o ratată pe viaţă ! Poţi alege să mergi alături de un bărbat, însă în cazul în care lucrurile nu decurg pe drumul aşteptat, eşti suficient de puternică încât să te descurci şi singură. Dacă ţi se va oferi un partener pe care să te poţi baza bine, dar şi dacă nu va fii aşa, nu uita că nu ai nevoie să aparţii cuiva, pentru că tu eşti cineva ca persoană independentă ! Tu eşti a ta...şi de cele mai multe ori (chiar dacă sună dureros şi narcisist) este suficient !

Nu dispun de o reţetă magică prin care dezamăgirea şi frustrarea vor dispărea din sufletul tău; nu-ţi pot promite că vei fi lipsită şi de alte decepţii pe viitor; nu deţin timpurile în mâinile mele, deci nu-l pot întoarce pe cel iubit la tine,  însă indiferent de situaţia care se va naşte din imprevizibilitatea vieţii: nu pierde din vedere valoarea ta. Este firesc, chiar indicat, să te rupi de toate; să preferi mirosul de cafea, tăcerea celor patru pereţi, să stai pur şi simplu ghemuită în plapumă şi să-ţi refaci sufletul după o ruptură sentimentală. De fapt este chiar ceea ce trebuie să faci ! Să ştii că nu este o anomalie faptul că te simţi tristă, e în regulă să plângi; să revizui în mintea ta una şi încă o dată ce anume ai greşit; să retrăieşti locurile, cuvintele, clipele petrecute alături de acea persoană specială; însă, ceea ce nu este corect şi nici normal să faci, este să te comporţi urât cu tine. Acum mai mult ca niciodată trebuie să te iubeşti ! Înţeleg- te simţi atât de întinsă la pământ încât nu mai ai forţe să te aranjezi, îţi lipseşte motivaţia pentru viaţă şi te simţi femeia cu cel mai puţin sex-appeal de pe acest pământ; comportament ce transmite celor din jur următorul mesaj : sunt insignifiantă, mă complac în această viaţă şi mă poţi lua în picioare ca pe un preş. O femeie poate avea vocaţie de mamă, educatoare, profesoară sau pentru oricare altă funcţie, insă niciodată vocaţie de preş ! ( lucru valabil şi în cazul barbaţilor)

Îţi mai aduci aminte cum arătai atunci când erai fericită? Purtai ţinute care nu te avantajau şi mâncai fără măsură ciocolată? Tolerai lipsa de respect şi cuvintele injositoare la adresa ta? În mod sigur nu; desigur mergeai la cumpărături cu prietenele tale şi îţi alegeai cu grijă rochia care îţi scotea în evidenţă ochii frumoşi , aveai o alimentaţie  echilibrată, făceai exerciţiu, şi fireşte, puneai la punct obrăznicia bărbaţilor ! Eşti aceaşi femeie minunată dar care trece, temporar, printr-un moment dificil. Nu eşti atât de disperată precum pari în oglindă, precum ridurile, cearcănăle şi decepţiile vor să te convingă că eşti încât să încetezi să mai crezi în posibilitatea de a primi, pe viitor, dragostea pe care o meriţi. Până şi femeile de succes pe care le admiri, vedete şi actriţe, cu o viaţă aparent importantă şi perfectă, au neîmpliniri, dezamăgiri şi probleme. Nu te gândi că ele pot pentru ceea ce sunt şi tu nu poţi. Cert este că nimeni nu va străluci cu lumina ta...eşti TU cea inteligentă, cea care poate inspira o lume intreagă ! Ascultă acea voce care îţi tot repetă să ai încredere în tine, pentru că ea te cunoaşte cel mai bine şi te va conduce mereu spre ţinte măreţe .

© Marta Barbu, "Chirurgia Inimii"

2 comentarii:

Angeelik spunea...

Ma regasesc in aceasta descriere cuvant cu cuvant,insa nu ma pot lecui inca de suferinta,a trecut aproape un an de la ruptura iar eu traiesc tot in trecut si speranta!ce sa fac?!

Marta Barbu spunea...

Scumpo te rog sa-mi dai add pe acest id: ellishul@yahoo.com si ne vom gandi impreuna la un leac pentru sufletul tau pretios ! Astept un raspuns din partea ta ! Te pup dulce !!